Розроблення методики фізкультурно-оздоровчої роботи в умовах освітньо-реабілітаційного центру для дітей зі складними порушеннями розвитку_ - isp200 isp200 (Особлива дитина: навчання і виховання, 2021)
Стаття присвячена проблемі розробці методики фізкультурно-оздоровчої роботи для поліпшеннярівня фізичного здоров’я дітей зі складними порушеннями розвитку. Мета роботи полягаєв обґрунтуванні методики фізкультурно-оздоровчої роботи в умовах освітньо-реабілітаційногоцентру та експериментальному вивченні її ефективності на загальний рівень соматичногоздоров’я зі складними порушеннями розвитку. Результати. За результатами власних емпіричнихдосліджень вперше технологію фізкультурно-оздоровчої роботи, що характеризуваласяцілеспрямованістю, врахуванням педагогічних умов, факторів спрямованості фізкультурно-оздоровчої роботи та послідовною реалізацією її структурних компонентів. Розробленаметодика фізкультурно-оздоровчої роботи відрізняється від попередніх розв’язань проблемидиференційованим підбором засобів фізкультурно-оздоровчих програм, врахуванням чинниківїх спрямованості та послідовною реалізацією методологічного, організаційно-діяльнісногота оцінювального компонентів, що дають змогу істотно поліпшити психофізичний тафункціональний стан дітей зі складними порушеннями розвитку. Висновки. На підставіотриманих результатів дослідження встановлено, що розроблена методика фізкультурно-оздоровчої роботи дітей зі складними порушеннями розвитку сприяла поліпшенню загальногорівня фізичного здоров’я у молодших школярів порівняно зі стандартною програмою фізичноговиховання в умовах освітньо-реабілітаційного центру.