Психокорекція емоційної сфери у дітей із затримкою психічного розвитку - isp200 isp200 (Особлива дитина: навчання і виховання, 2021)
Авторами здійснено теоретичний аналіз проблеми розвитку емоційної сфери дітейдошкільного віку. На основі експериментального дослідження висвітлено особливостірозвитку емоційної сфери дітей із затримкою психічного розвитку та визначено її структурнікомпоненти – перцептивний, когнітивний, вербальний та експресивний. Сформованопсихолого-педагогічні умови та розроблено програму формування емоційної сфери удітей старшого дошкільного віку із затримкою психічного розвитку, що містить три етапи(підготовчий, основний, фіксуючий) і напрями психокорекційної роботи з формуванняемоційної сфери у дошкільників із ЗПР.Доведено ефективність програми формування емоційної сфери, що зумовила якіснізрушення у розвитку всіх компонентів емоційної сфери дошкільників із затримкоюпсихічного розвитку експериментальної групи порівняно з контрольною групою, щостатистично підтверджено.