Діяльність ірц у системі підтримки дітей з особливими освітніми потребами: актуальні питання - Світлана Литовченко (Особлива дитина: навчання і виховання, 2020)
Розглянуто сучасні підходи до надання послуг дітям з особливими освітніми потребами, представлено основні напрями роботи фахівців у межах діяльності Інклюзивно-ресурсних центрів, з огляду на їх інноваційність для України. З практичного досвіду запропоновано апробовані рекомендації узагальнення результатів оцінювання та підготовки висновку, що сприятиме ефективній організації роботи.