РОЗВИТОК ЗВʼЯЗНОГО МОВЛЕННЯ У ДІТЕЙ З ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИМИ ПОРУШЕННЯМИ ЛЕГКОГО СТУПЕНЮ ЗАСОБАМИ СЕНСОРНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ - Вікторія Трофименко (Особлива дитина: навчання і виховання, 2023)
У статті розглядається проблема розвитку зв’язного мовлення у дошкільників з інтелектуальними порушеннями легкого ступеню. Здійснено аналіз сучасних наукових вітчизняних та зарубіжних досліджень щодо вивчення психологічних та педагогічних аспектів сенсорної інтеграції як підґрунтя для розвитку зв’язного мовлення. Розглянуто засоби сенсорної інтеграції як ефективного інструмента для розвитку мовлення. Надано рекомендації стосовно розвитку зв’язного мовлення засобами сенсорної інтеграції.