Бімодальний білінгвізм: новий підхід в освіті осіб із порушеннями слуху - Наталія Адамюк; Олена Дробот; Анна Замша; Оксана Федоренко (Особлива дитина: навчання і виховання, 2020)
Проаналізовано відмінності бімодально-білінгвального підходу від мономодальнобілінгвального підходу. Окреслено ключові положення бімодально-білінгвального підходу в освіті осіб із порушеннями слуху. Обґрунтовано доцільність зміни пріоритету у вивченні словесної мови з усного на писемне мовлення та читання. Розкрито роль та специфіку використання природного жестового мовлення як засобів навчання. Визначено зміст і особливості корекційно-розвиткової роботи при бімодально-білінгвальному підході.