Використання корекційно-оздоровчих вправ у роботі з дітьми з порушеннями інтелектуального розвитку - ГОРБАТЮК, Олена (Особлива дитина: навчання і виховання, 2021)
Стаття висвітлює використання корекційно-оздоровчих вправ у роботі з дітьми з порушеннями ін- телектуального розвитку. Проаналізовано наукові дослідження, де викладено основні теоретичні положення щодо цієї категорії дітей. Розглядаються корекційні та оздоровчі методи та програми для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку та констатується відсутність спеціалізованих програм із комплексним використанням оздоровчих та корекційних засобів, включаючи засоби оздоровчої аеробіки. Проведено аналіз оздоровчих видів аеробіки та виділено основні види, які до- зволять досягти підвищення рівня фізичної підготовленості дітей з порушеннями інтелектуального розвитку. Висновки статті вказують на необхідність індивідуального підходу до дітей з порушеннями інтелек- туального розвитку, оскільки діти цієї категорії часто не являють собою єдину кваліфікаційну групу з точки зору фізичної підготовленості. Ключові слова: діти з порушеннями інтелектуального