Конфігурація як компонент жесту - Кульбіда, Світлана (Особлива дитина: навчання і виховання, 2020)
Стаття присвячена вивченню конфігурації як структурного компонента жесту в українській жестовій мові і є логічним продовженням аналітичних розвідок у галузі структурної лінгвістики з питань жестоутворення. Уточено кількість конфігурацій в УЖМ, порівняно з кількісними показниками інших жестових мов. Досліджено кожну конфігурацію з наданням детального опису та можливого варіанту, зазначено приклади застосування одноручних (дворучних симетричних) жестових одиниць.