Структура та зміст програми формування взаємовідносин старших дошкільників із синдромом Дауна - Михновецька, Ірина (Особлива дитина: навчання і виховання, 2020)
Детально описано та обґрунтовано сутність програми формування взаємовідносин старших дошкільників із синдромом Дауна. Зазначено мету, завдання та структурні елементи програми. Детально проаналізовано прийоми роботи та теми занять. Програма подана у таблиці для кращого усвідомлення всіх структурних компонентів та кращого розуміння сутності реалізації в процесі навчально-виховної роботи. Програма побудована з опорою на компоненти взаємовідносин, а саме: інтрасуб’єктний та інтерсуб’єктний. Кожне заняття поділене на вступну, основну та завершальнучастини для кращого розуміння і реалізації завдань педагогом під час діяльності. Також визначено етапи роботи (підготовчий, корекційно-розвивальний та завершальний) із зазначенням кількості занять, відповідно до кожного з них.