Освітньо-професійна програма підвищення кваліфікації працівників інклюзивно-ресурсних центрів - Колупаєва, Алла; Таранченко, Оксана (Особлива дитина: навчання і виховання, 2020)
У публікації представлено освітньо-професійну програму підготовки кадрів, що мають працювати в новостворених інклюзивно-ресурсних центрах(ІРЦ). Її розроблено в контексті реалізації державної освітньої політики, зокрема концепції Нової Української Школи та імплементації низки міжнародних документів, зокрема Міжнародної класифікації функціонування (МКФ), а також з урахуванням сучасних концептуальних підходів щодо формування професійної компетентності спеціалістів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами та їхніми родинами.