Вітчизняна освіта і наука як основа розвитку потенціалу суспільства - РІБЦУН, Юлія (Особлива дитина: навчання і виховання, 2022)
Третьої суботи травня в Україні відзначають професійне свято працівни- ків науки. Саме тому щорічним традиційним заходом Інституту є проведення науковцями спільно з психолого-педагогічними працівниками закладів дошкіль- ної, шкільної, вищої освіти, навчально-реабілітаційних, інклюзивно-ресурсних центрів Всеукраїнського марафону в рамках Днів науки. Цьогоріч марафон тривав упродовж 16 – 24 травня. На ньому всі сім відділів змогли презентувати свої вагомі наукові здобутки, які користуються значним попитом серед науково- педагогічних працівників і ефективно впроваджуються в практику.